مشاوره راه‌اندازی رستوران، خرید تجهیزات رستورانی

  02191009939  سعادت آباد، نبش خیابان ۳۷ (ساختمان قدس)، پلاک۴، واحد ۱۷

سرو فراز

Homeمقالههزینه‌های راه‌ اندازی رستوران

هزینه‌های راه‌ اندازی رستوران

هزینه‌های راه‌ اندازی رستوران

زمانی که قصد راه‌ اندازی یک رستوران را دارید و شروع به تنظیم طرح کسب‌وکار خود می‌کنید، همزمان بایستی که هزینه‌های راه‌ اندازی رستوران را نیز به‌صورت دقیق محاسبه کنید. این برآورد هزینه به شما کمک می‌کند تا ببینید آیا توان مالی و سرمایه‌ی لازم برای شروع این کار را در اختیار دارید یا خیر.

شما علاوه بر برآورد هزینه‌هایی مثل تهیه مکان، دکوراسیون، تجهیزات آشپزخانه، حقوق پرسنل، مواد اولیه، بازاریابی و تبلیغات، لازم است که مبلغی را نیز برای ماه‌ها و یا حتی سال‌های اول که هنوز مشتری چندانی ندارید و باید از جیب خود هزینه کنید در نظر داشته باشید. زیرا مطمئناً زمانی طول خواهد کشید تا بتوانید با تبلیغات و ارائه غذاهای مناسب مشتریان را به خود جذب کرده و از فعالیت خود کسب سود کنید. در واقع باید توجه بیشتری به حسابداری رستوران داشته باشید.

درصورتی که نتوانید هزینه‌های خود را به‌طور دقیق محاسبه کنید و یا سرمایه کافی برای دوام آوردن در ماه‌های اولیه‌ی شروع کار نداشته باشید، پس از مدتی مجبور به جمع‌آوری رستوران شده و خسارت‌های مالی زیادی متحمل خواهید شد. در این مقاله، مواردی که باید در برآورد هزینه‌های راه‌ اندازی رستوران در نظر داشته باشید را برای شما فهرست خواهیم کرد تا با آگاهی بیشتری در این راه قدم بگذارید.

هزینه‌های راه‌ اندازی رستوران: مکان

اولین و مهم‌ترین موردی که بایستی در محاسبات خود در نظر داشته باشید، هزینه‌ی مکان برای رستوران است. در این مورد ابتدا باید مشخص کنید که می‌خواهید محل را خریداری یا اجاره کنید. سپس تصمیم بگیرید که رستوران خود را می‌خواهید در چه محله‌ای از شهر خودتان راه‌ اندازی کنید. زیرا در هر شهری هزینه‌های خرید یا اجاره در محله‌های اعیان‌نشین بیشتر از محله‌های متوسط و ضعیف است. همچنین باید مشخص کنید که توان سرویس‌دهی به چه تعداد مشتری را دارید تا براساس آن، مکانی با مساحت مناسب تهیه کنید. توجه داشته باشید که برای یک رستوران باید فضاهایی برای آشپزخانه، سالن پذیرایی، انباری، سردخانه، رختکن، محل استراحت پرسنل و… در نظر بگیرید.

هزینه‌های راه‌ اندازی رستوران: تجهیزات آشپزخانه

دومین موردی که باید در هزینه‌های راه‌ اندازی رستوران در نظر داشته باشید، تجهیزات آشپزخانه است. از آنجایی که یک رستوران باید تنوع غذایی داشته و در هر وعده‌ی غذایی به نفرات زیادی سرویس دهد، در نتیجه نیاز به تجهیزاتی دارد که پاسخگوی این نیازها باشد. در این مورد باید با توجه به منوی غذایی که برای رستوران در نظر دارید و همچنین تعداد مشتری احتمالی، تجهیزات آماده‌سازی، پخت، نگهداری و شست‌وشوی مختلفی تهیه کنید. این تجهیزات شامل اجاق گاز، یخچال، فریزر، گرمخانه، انواع ظرف‌ها و دیگ‌ها و بسیاری وسایل دیگر است که پیشنهاد می‌کنیم ابتدا آنها را به دقت لیست کرده و سپس قیمت روز آنها را به‌دست آورده و محاسبه کنید. دقت در کیفیت تجهیزات خریداری شده می‌تواند سال‌ها از خرید دوباره آن وسایل ممانعت کرده و در هزینه‌های شما صرفه‌جویی شود.

هزینه‌های راه‌ اندازی رستوران: دکوراسیون

دکوراسیون رستوران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. زیرا یک محیط زیبا و مشتری‌پسند تأثیر بسیار زیادی در جلب توجه و جذب مشتری دارد. بنابراین توصیه می‌کنیم که به آن اهمیت بدهید و در طراحی یک فضای مناسب برای رستوران خود سهل‌انگاری نکنید. منظور ما این نیست که حتماً باید هزینه‌های زیادی صرف طراحی دکوراسیون کنید، بلکه می‌توان با یک طراحی خلاقانه و با استفاده از متریال و نورپردازی مناسب یک فضای شیک با هزینه‌ی منطقی ایجاد کرد. هرچه فضای رستوران زیباتر و مشتری‌پسندتر باشد و مراجعین در آنجا احساس آرامش داشته باشند، به همان نسبت مشتری بیشتری جذب کرده و سود بیشتری عاید شما خواهد شد.

هزینه‌های تأمین مواد اولیه

در محاسبه هزینه‌های راه‌ اندازی رستوران، هزینه‌های مکان، تجهیزات آشپزخانه و دکوراسیون یک بار انجام می‌شود، اما باید این را در محاسبات خود در نظر داشته باشید که برای تأمین مواد اولیه باید هر چند مدت و به تکرار هزینه شود. برخی از مواد مانند حبوبات، روغن، برنج و مانند اینها را می‌توان به مقدار زیاد خریداری و برای مدتی در انبار نگهداری کرد. اما برخی دیگر مانند سبزیجات، گوشت و ماهی باید تازه باشند و نمی‌توان آنها را به مدت طولانی انبار کرد. در این مورد می‌توان براساس نیاز و تعداد مشتری تخمینی هزینه‌ها را به‌صورت تقریبی محاسبه کرد.

حقوق پرسنل رستوران

حقوق پرسنل جزو هزینه‌های ثابت رستوران است. حقوق کارکنان رستوران را می‌توان براساس عنوان شغلی و سطح حرفه‌ای بودن آنها که حقوق تعریف شده‌ای دارند محاسبه کرد. در این مورد نیز ابتدا باید براساس فضای رستوران و تعداد مشتری احتمالی و اینکه قرار است چه مقدار پخت داشته باشید، محاسبه کنید که به چه تعداد کارمند نیاز دارید. سعی کنید تعداد نفرات را به دقت انتخاب کنید. به‌کارگیری تعداد پرسنل کمتر از میزان موردنیاز می‌تواند باعث شود که سرویس‌دهی به مشتریان به‌درستی انجام نشود و به کسب‌وکار شما آسیب برساند. همچنین استخدام کارکنان بیشتر از حد موردنیاز فقط اتلاف هزینه خواهد داشت.

هزینه‌های تبلیغات رستوران

پس از اینکه رستوران خود را راه‌ اندازی کردید، برای معرفی خودتان و جذب مشتری نیاز به تبلیغات دارید. همچنین در طول فعالیت و برای افزایش تعداد مشتریان خود نیز باید یک برنامه‌ی تبلیغاتی منظم داشته باشید. به همین منظور، در هزینه‌های راه‌ اندازی رستوران باید بودجه‌ای را هم برای تبلیغات اولیه و از سرمایه در نظر بگیرید و بعد از اینکه رستوران به سوددهی رسید، درصدی از درآمد رستوران را به این کار اختصاص دهید. این مسئله را در نظر داشته باشید که فقط به تبلیغات اولیه برای معرفی خودتان اکتفا نکنید، بلکه تبلیغات شما باید مداومت داشته باشد تا هم جایگاه خود را حفظ کرده و به مرور آن را ارتقاء دهید، و هم مشتری‌های خود را افزایش دهید. برای تبلیغات حتماً با یک شرکت تبلیغاتی معتبر مشورت کرده و از خدمات آنها استفاده کنید، زیرا تبلیغات بدون برنامه و نامناسب می‌تواند بدون هیچ تأثیر مثبتی فقط برای شما هزینه داشته باشد. اما تبلیغات مناسب، مطمئناً علاوه بر اینکه هزینه‌های خود را جبران خواهد کرد باعث افزایش فروش شما نیز خواهد شد.

هزینه‌های جانبی و پیش‌بینی نشده

ما مواردی را که تقریباً هزینه‌های ثابت و مشخصی دارند را ذکر کردیم، اما در برآورد هزینه‌های راه‌ اندازی رستوران لازم است که مبلغی را نیز برای هزینه‌های جاری و پیش‌بینی نشده در نظر گرفت. این هزینه‌ها شامل پرداخت قبوض آب، برق، گاز، تلفن و همچنین هزینه‌های تعمیراتی می‌شود. همچنین بهتر است مبلغی را برای هزینه‌های پیش‌بینی نشده در نظر بگیرید تا در صورت وقوع بتوانید سریعاً نسبت به رفع آنها و ادامه‌ی فعالیت خود اقدام کنید. و فراموش نکنید که هزینه‌های دریافت مجوزها و همچنین بیمه را نیز جزو محاسبات خود در نظر داشته باشید.

سخن آخر

در این مقاله عوامل مؤثر در هزینه‌های راه‌ اندازی رستوران را برای شما فهرست کرده و در مورد هرکدام توضیح دادیم. در نظر داشته باشید که برآورد هزینه باید به‌صورت کاملاً دقیق و با جزئیات انجام شود. حتماً برآوردهای خود را برروی کاغذ یادداشت کرده و هرگز به‌صورت ذهنی محاسبه نکنید. برخی ارقام کوچک‌تر که ممکن است زیاد به آنها اهمیت ندهید می‌توانند باعث افزایش چند برابری هزینه‌ها نسبت به پیش‌بینی‌های شما شوند. به‌همین دلیل یادداشت کردن آنها می‌تواند درستی محاسبات شما را تضمین کند. در زمان گرفتن قیمت تجهیزات، بهتر است از هر وسیله دو یا سه مدل با قیمت‌های متفاوت را انتخاب و یادداشت کنید تا هنگام جمع زدن هزینه‌ها، درصورتی که هزینه‌ها بیشتر از سرمایه‌ی شما شد، بتوانید به سرعت تجهیزات ارزان‌تر را جایگزین کنید. در این میان با توجه به بخشنامه‌ها باید به مالیات رستوران نیز توجه کنید. یکی از بهترین کارها استفاده از نرم افزار حسابداری رستوران است که باعث می‌شود بسیاری از این کارها به شکل خودکار انجام پذیرد.

همچنین پیشنهاد می‌کنیم که قبل از اقدام برای راه‌ اندازی رستوران خودتان، با چند رستوران‌دار موفق و باتجربه مشورت کرده و از راهنمایی‌ها و تجربیات آنها هم در مدیریت و هم در خرید تجهیزات استفاده کنید.

برای مدیریت هزینه رستوران و فست‌فود به طور قطع نیازمند تهیه نرم‌ افزار رستوران و سخت‌افزارهای دریافت و پرداخت هستید. با ما تماس بگیرید تا بهترین گزینه‌های موجود در بازار را در اختیارتان بگذاریم.

مقالات مرتبط:

دیدگاه‌ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره ما

شركت سرو فراز با بيش از ٢٠ سال سابقه كار و تجربه در زمينه صنعت هوشمندسازی رستوران،اتوماسيون فرآیندها و انجام پروژه با اكثر برندهای مطرح رستورانی و اتوماسيون با توجه به مشكلاتی كه از نظر امكانات،هزينه ،موجوديت محصولات و …در اين بازار موجه شناخته شده و اقدام به حل مشكل كردند.

سعادت آباد، نبش خیابان ۳۷ (ساختمان قدس)، پلاک۴، واحد ۱۷ - شرکت سرو فراز آرین