مشاوره راه‌اندازی رستوران، خرید تجهیزات رستورانی

  02191009939  سعادت آباد، نبش خیابان ۳۷ (ساختمان قدس)، پلاک۴، واحد ۱۷

سرو فراز

Homeمقالهحسابداری رستوران؛ نکات مهم و اصول

حسابداری رستوران؛ نکات مهم و اصول

حسابداری رستوران

شما برای راه‌اندازی هر کسب و کاری، احتیاج به اقداماتی دارید که با استفاده از آن بتوانید کسب و کار خود را به خوبی مدیریت کنید. حسابداری، در دسته همین اقداماتی که مثال زدیم قرار می‌گیرد که از اهمیت بسیار زیادی برای تمامی مشاغل، به خصوص رستوران‌ها برخوردار است. حسابداری رستوران کمی پیچیده‌تر و سخت‌تر از مشاغل دیگر است. پیشتر در مقاله‌ای راجع به مدیریت رستوران صحبت کرده‌ایم و البته نکات راه اندازی رستوران را مطرح کرده‌ایم. در این مقاله قصد داریم بیشتر به موضوع حسابداری رستوران بپردازیم.

شما با آغاز فرایند حسابداری برای رستوران خود، به‌راحتی می‌توانید هزینه کالا‌های فروخته شده یا خریداری شده، نسبت هزینه به فروش و هزینه‌های حقوق و دستمزد نیروی کار را محاسبه کنید. همچنین حسابداری رستوران، می‌تواند به تهیه گزارش‌های فروش روزانه و گردش مالی کمک بسیار زیادی بکند و شما می‌توانید به‌راحتی به متوازن‌سازی حساب‌های خود بپردازید.

یادگیری حسابداری رستوران

اگر می‌خواهید مسائل مالی رستوران خود را بدون دردسر مدیریت کنید، از یک حسابدار ماهر در این زمینه استفاده کنید؛ با توجه به روندهایی که طی سال‌های اخیر ایجاد شده است، مالیات رستوران و بیمه از اساسی ترین‌ مواردی است که برای هر کسب‌وکاری مهم هستند. در هر صورت اگر قصد دارید که خودتان امور حسابداری رستورانتان را بر عهده بگیرید، بهتر است از مقالاتی که در این زمینه نوشته شده استفاده کنید و یا دوره‌های آنلاین را مشاهده کنید. مقالاتی که درباره آن سخن گفتیم، بسیار زیاد هستند و فقط کافی است شما با کمی جستجو در اینترنت، این مقالات را به‌صورت فایل pdf یا ویدئو تهیه کنید. آکادمی سروفراز یکی از بهترین منابع برای یادگیری موضوعات مدیریتی و مالی رستوران است.

حسابداری رستوران چگونه است؟

به‌طور کلی حسابداری رستوران به شما کمک می‌کند تا از مواد غذایی که در انبار موجود دارید، حساب دقیقی داشته باشید تا در زمان مناسب دوباره اقدام به خرید این محصولات کنید. همچنین شما می‌توانید از تمامی درآمد‌های ورودی و از منابع مالی، جهت سود بیشتر مطلع شوید. تهیه گزارش از تمامی هزینه‌های اجرایی، یکی دیگر از مراحل حسابداری است. البته باید بدانید که هزینه اجرایی به دو بخش تقسیم می‌شود:

1. هزینه ثابت

هزینه ثابت به آن دسته از هزینه‌هایی گفته می‌شود که در کل سال، مبلغ ثابتی برای آن پرداخت می‌شود. دستمزد کارگران، به‌عنوان یکی از این هزینه‌ها به حساب می‌آید.

2. هزینه متغیر

هزینه متغیر هم به هزینه‌هایی می‌گویند که در طی یک ماه تغییر می‌کند؛ مثل قیمت مواد غذایی یا هزینه برق و گاز.

هزینه ها در حسابداری رستوران

آموزش حسابداری رستوران

برای اینکه بتوانید حسابداری رستوران را به بهترین شکل ممکن انجام دهید و با مشکل مواجه نشوید، باید هزینه‌ای که برای خرید مواد اولیه پرداخت شده و مقدار فروش رستوران را هم ثبت کنید. بعد از این مرحله، شما باید مبلغی که برای خرید مواد اولیه پرداخت کرده‌اید را از مقدار مبلغ فروش کسر کنید. در آخر هم درآمد‌های جاری رستوران را از مبلغی که محاسبه کردید کسر کرده و مواردی مانند ادویه جات که به‌صورت کم در آشپزی استفاده می‌شوند را در نظر بگیرید. با انجام این مراحل، شما می‌توانید سود روزانه را بدست بیاورید.

حسابدار رستوران کیست؟

حسابداری، یکی از سمت‌های مهمی است که در تمامی مشاغل بزرگ و کوچک به آن توجه زیادی می‌شود. مسائل مالی که در رستوران‌ها در جریان هستند، نمی‌توانند به دست مدیران رستوران‌ها به تنهایی مدیریت شوند. از این رو رستوران‌ها، نیاز شدیدی به حسابدار دارند. مدیران می‌توانند به کمک حسابدار‌ها، به مدیریت دستمزد و امور مالی، پیش‌بینی بودجه و تمامی مسائل ریز و درشتی که به حسابداری ارتباط دارد بپردازند. اگر نمی‌توانید به صورت دائم یک نفر را برای امور حسابداری استخدام کنید، توصیه می‌کنیم از حسابداران به صورت مشاوره‌ای استفاده کنید و به صورت هفتگی حساب و کتاب خود را با این افراد پیش ببرید.

کدینگ حسابداری رستوران

تمامی اسنادی که برای حسابداری یک رستوران جمع‌آوری می‌شوند، از اهمیت بسیار زیادی برای حسابدار‌ها برخوردار هستند. اگر این اسناد و حساب‌ها به خوبی تفکیک نشوند، محاسبه‌ها با هم تداخل پیدا می‌کنند و مشکلات بسیار زیادی به وجود می‌آورند. از این رو کدینگ حسابداری رستوران، این اطلاعات و اسناد را تفکیک و اعداد ارقام اسناد مالی خام را قابل محاسبه می‌کند.

نحوه ثبت حسابداری در رستوران

روش ثبت حسابداری در هر رستوران متفاوت است و بستگی به درآمد یک رستوران دارد. به‌صورت کلی ثبت حسابداری در رستوران، به دو روش پول نقد و تعهدی انجام می‌گیرد. در روش پول نقد، مشتریان هزینه خدماتی که به آن‌ها ارائه می‌دهید را پرداخت می‌کنند و شما به‌راحتی می‌توانید وجه دریافتی را ثبت کنید. در روش تعهدی، به زمان پرداخت توجه نمی‌شود و معامله هنگام وقوع ثبت می‌گردد. معمولاً روش تعهدی، برای رستوران‌هایی مناسب است که درآمد بالایی دارند.

ثبت‌های حسابداری رستوران

در همه رستوران‌ها ثبت‌های حسابداری آن رستوران، جزء مهم‌ترین مواردی است که حسابدار باید توجه کاملی به آن‌ها داشته باشد. تمامی دارایی‌های رستوران، سند‌های حسابداری، چک‌های پرداخت و دریافت، حقوق کارکنان، حقوق و دستمزد پیک رستوران و دستمزد آشپز‌ها در یک رستوران، باید توسط حسابدار ثبت شوند تا بتواند امور مالی یک رستوران را به‌راحتی مدیریت کند.

کتاب حسابداری رستوران

کتاب‌های بسیار زیادی در زمینه حسابداری در بازار وجود دارد که پیدا کردن کتاب‌های خوب، کار بسیار دشواری است. ما در اینجا چند کتاب خوب که باعث افزایش دانش حسابداری شما می‌شود را معرفی می‌کنیم تا برای پیدا کردن این کتاب‌ها به مشکل بر نخورید. کتاب کلید شخصی، کتاب صفر تا صد حسابداری و کتاب حقوق و دستمزد طلایی از جمله کتاب‌های خوب حسابداری هستند.

ثبت سند حسابداری رستوران

ثبت سند در حسابداری رستوران، یکی از مهم‌ترین وظایف یک حسابدار است. حسابدار بعد از سند زدن هریک از تراکنش‌های مالی یک رستوران، می‌تواند گزارش‌های مالی و دارایی و مدیریتی را به‌راحتی تهیه کند. از این رو حسابدار باید با کدینگ حسابداری هر تراکنش مالی، آشنایی داشته باشد تا در ثبت سند با مشکل مواجه نشود.

حسابداری رستوران‌ها

حسابداری یک رستوران با مشاغل دیگر تفاوت بسیار زیادی دارد. شما برای اینکه بتوانید تمامی مسائل مالی یک رستوران را مدیریت کنید، باید تسلط کامل روی محاسبات مالی و قیمت‌ها داشته باشید.

مدیران رستوران‌ها می‌توانند برای مسائل حسابداری، از روش برون‌سپاری هم استفاده کنند. به این صورت که تمامی کار‌های حسابداری رستوران را به شرکت‌های حسابداری می‌سپارند که با این کار دیگر نگرانی بالا بودن حجم معاملات را ندارند و در برخی از هزینه‌ها صرفه‌جویی می‌کنند.

حسابداری رستوران ها

بهترین روش حسابداری

همان‌طور که در بالا به‌صورت جزئی اشاره کردیم، حسابداری به دو روش امکان‌پذیر است. روش پول نقد و روش تعهدی که هر دو روش کاربرد‌های خود را دارند. روش پول نقد، برای مشاغلی کاربرد دارد که در آمد متوسطی دارند؛ اما روش تعهدی، برای شرکت‌هایی که درآمد بالایی دارند مناسب است. شما باید با توجه به درآمد شرکت خود، این روش‌ها را در حسابداری به کار بگیرید.

حسابداری فست فود

معمولاً مشاغلی مانند فست فود، دارای جریان‌های مالی بسیار زیادی هستند که اگر نتوانید آن‌ها را مدیریت کنید، در کار خود با شکست مواجه می‌شوید. سیستم حسابداری خوب، می‌تواند کمک بزرگی به کسب‌وکار شما بکند.

شما با راه‌اندازی یک سیستم حسابداری در فست فود خود، می‌توانید تمامی گزارش‌های خرید مواد اولیه و فروش را تنظیم کنید. همچنین این سیستم با اطلاعاتی که در اختیارتان می‌گذارد، باعث می‌شود تصمیم‌گیری بهتری در رابطه با کسب‌وکار خود داشته باشید.

کدینگ حسابداری فست فود

کدینگ حسابداری فست فود مانند حسابداری رستوران‌ها، کد‌های طبقه‌بندی شده‌ای را در اختیارتان می‌گذارد. این کد‌ها، به تعیین سطح حساب‌های فست فود کمک بسیار زیادی می‌کند و شما می‌توانید حساب‌ها را در یک گروه یا دسته با کد‌های اختصاصی طبقه‌بندی کنید.

حسابداری کافی شاپ

امروزه کافی شاپ‌ها، اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده‌اند و به دلیل استقبال زیاد مردم، روزبه‌روز به تعداد آن‌ها اضافه می‌شود. مدیران کافی شاپ‌ها برای این که بتوانند تسلط کامل به امور مالی داشته باشند، احتیاج به سیستم حسابداری دارند. با پیاده‌سازی یک سیستم حسابداری خوب، سرعت سفارش‌گیری بیشتر شده و کار برای گارسون‌ها و صندوق‌دارها راحت‌تر می‌شود.

وظایف حسابدار رستوران

هر حسابدار در هر شغلی، وظایف بسیار زیادی را بر عهده دارد. ثبت سند‌های حسابداری و دقت در صحت مدارک، دادن گزارش‌های تخلف مالی در رستوران، جلوگیری از خروج اطلاعات و اسرار مالی و تنظیم اسناد دستمزد کارکنان، از جمله وظایف حسابدار رستوران است.

اصول حسابداری فروشگاهی

اصول حسابداری فروشگاهی، کمی متفاوت‌تر از شغل‌های دیگر است. این روش حسابداری، طبق موجودی کالا انجام شده که اصول آن به سه بخش تقسیم می‌شود. بخش اول، first in first که در آن هزینه سفارش خریداری شده اول با درآمد به دست آمده مقایسه و به هزینه کالای فروخته شده اختصاص داده می‌شود.

بخش دوم last in first out است که شبیه به اصول اول است؛ البته با این تفاوت که هزینه اولین سفارش را با کالا‌های فروخته شده مطابقت می‌دهید. بخش سوم هم میانگین وزنی است که در آن هزینه کل کالا‌ها را تقسیم بر تعداد کالا‌های خریداری شده می‌کنیم.

اصول حسابداری رستوران

نمونه صورت سود و زیان رستوران

نمونه صورت سود و زیان در حسابداری رستوران به این صورت است که تمامی هزینه‌ها، در یک دوره معین به‌صورت گزارش مالی توسط حسابدار تهیه می‌شود. با استفاده از این روش، می‌توان حاشیه سود خالص، ناخالص و عملیاتی را بدست بیاوریم.

ثبت حسابداری هزینه غذا

ثبت حسابداری هزینه غذا، کمک بسیار زیادی به کیفیت رستوران شما می‌کند. در کل می‌توان گفت که برای بدست آوردن هزینه غذا و ثبت آن باید موجودی پایان یافته را از هزینه خرید‌ها کم کنید و با موجودی اولیه جمع کنید. شما با تعیین موجودی استفاده شده و بدست آوردن هزینه فروش کل با استفاده از فرمول بالا، می‌توانید هزینه غذا را بدست بیاورید. در آخر فراموش نکنید استفاده از نرم افزار حسابداری رستوران امری مهم در زمینه مدیریت مالی رستوران است.

آیا تجربه حسابداری رستوران دارید؟ از چه نرم‌افزار حسابداری رستوران استفاده می‌کنید؟ با ما در بخش نظرات به اشتراک بگذارید. اگر هم نیاز به مشاوره دارید سوالتان را در بخش نظرات بپرسید. ما تلفنی هم پاسخگوی شما هستیم. جهت مشاوره با شماره 02122072006 تماس حاصل فرمایید.

مقالات مرتبط:

دیدگاه‌ها:

4 thoughts on “حسابداری رستوران؛ نکات مهم و اصول

  1. سلام
    با تشکر از مقاله خوبتون. نیازی هست حسابدار دائم برای رستوران استخدام کرد؟ میشه به شکل مشاوره ای هم با حسابدار کار کرد؟ مثلا ۱ روز در هفته

    1. سلام و عرض ادب. نیازی به حسابدار دائم نیست. شما میتونید درآمدها و هزینه‌هاتون رو به وسیله نرم افزار رستورانی مدیریت کنید و حسابدار هر چند وقت یه بار برای مدیریت این بخش ها به مجموعه مراجعه کنه.

  2. والا مشکل ما پیدا کردن حسابدار رستوران خوب هست. این روزها خیلی سخت میشه برای حسابداری رستوران هامون یه نفر خوب پیدا کرد. شما در سایتتون کمکی نمی کنید؟

    1. سلام
      همونطور که فرمودید پیدا کردن حسابدار رستوران که متعهد باشه کار دشواریه. بله، فرم موجود در صفحه تماس با ما رو تکمیل کنید تا راهنماییتون کنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره ما

شركت سرو فراز با بيش از ٢٠ سال سابقه كار و تجربه در زمينه صنعت هوشمندسازی رستوران،اتوماسيون فرآیندها و انجام پروژه با اكثر برندهای مطرح رستورانی و اتوماسيون با توجه به مشكلاتی كه از نظر امكانات،هزينه ،موجوديت محصولات و …در اين بازار موجه شناخته شده و اقدام به حل مشكل كردند.

سعادت آباد، نبش خیابان ۳۷ (ساختمان قدس)، پلاک۴، واحد ۱۷ - شرکت سرو فراز آرین