مشاوره راه‌اندازی رستوران، خرید تجهیزات رستورانی

  02191009939  سعادت آباد، نبش خیابان ۳۷ (ساختمان قدس)، پلاک۴، واحد ۱۷

سرو فراز

Homeمقالهشرح وظایف پرسنل رستوران

شرح وظایف پرسنل رستوران

شرح وظایف پرسنل رستوران

به منظور مدیریت صحیح رستوران و نظم بخشیدن به ارائه خدمات آن لازم است که شرح وظایف پرسنل رستوران کاملاً مشخص باشد. مشتری هزینه می‌کند تا بتواند در محیطی امن و آرام غذای خود را سرو کند. این امر میسر نمی‌شود مگر اینکه کارکنان رستوران وظایف خود را در قبال مشتری به خوبی ایفا کنند. اگر پرسنل رستوران به وظایف خود آشنا نباشند و به نیازهای مشتری توجه نکنند، مطمئناً رستوران دچار بی‌نظمی و آشفتگی و متعاقب آن نارضایتی مشتری خواهد شد و آنها را از دست خواهد داد. این مسئله می‌تواند بدنامی و ضررهای مالی سنگینی به‌دنبال داشته باشد.

اما هرکدام از پرسنل رستوران چه وظایفی در قبال مشتری دارند؟ در این مقاله، تصمیم داریم شرح وظایف پرسنل رستوران را به‌طور کامل برای شما توضیح دهیم تا مدیران رستوران‌ها و کارکنان آنها با در نظر داشتن آنها بتوانند به خدمات خود در جهت رضایت مشتری نظم و ترتیب ببخشند.

شرح وظایف پرسنل رستوران

کار کردن در رستوران مطلقاً یک فعالیت گروهی و تیمی است و به‌صورت فردی امکانپذیر نیست. به‌همین منظور لازم است که تمامی پرسنل به وظایف خود به‌خوبی آشنا بوده و آنها را در هماهنگی کامل با سایر افراد تیم اجرا کنند. دیسیپلین و رفتار کارکنان یک رستوران معرف فرهنگ حاکم بر آن مجموعه است. هرچه پرسنل یک رستوران بیشتر با وظایف خود آشنا بوده و آنها را بهتر انجام دهند، رضایت مشتری بیشتر برآورده شده و در نتیجه آن رستوران جایگاه و موقعیت بهتری پیدا خواهد. این امر باعث می‌شود که رستوران روزبه‌روز شهرت بیشتری در بین مردم پیدا کرده و مشتریان آن افزایش یابد. حالا بیایید با پرسنل رستوران و وظایف هر یک از آنها آشنا شویم.

شرح وظایف سرآشپز

در شرح وظایف پرسنل رستوران، ابتدا باید به سرآشپز بپردازیم. مهم‌ترین وظیفه‌ی سرآشپز شامل ایجاد هماهنگی بین افراد آشپزخانه و تقسیم کار بین آنها است. همچنین باید نسبت به مواد اولیه‌ای که در طبخ غذاها استفاده می‌شود شناخت دقیقی داشته و بر اینکه از چه موادی و به چه میزانی استفاده می‌شود نظارت کاملی داشته باشد. سرآشپز مسئول نظارت، هدایت و کنترل پرسنل آشپزخانه در طول مدت تهیه‌ی غذا است. همچنین او وظیفه دارد که بر بهداشت محیط کار و نظافت آشپزخانه نیز نظارت داشته باشد.

شرح وظایف آشپز دوم

آشپز دوم در رتبه‌ی بعدی از سرآشپز قرار دارد. زمانی که سرآشپز در محل حضور ندارد، آشپز دوم مسئول نظارت بر عملکرد سایر آشپزها است. علاوه بر این، او وظیفه دارد تا گزارش کاملی از روند کار در آشپزخانه و وضعیت آنجا تهیه کرده و در اختیار سرآشپز قرار دهد.

شرح وظایف آشپز خط

در رستوران غذاهای مختلفی تهیه می‌شود. به آشپزهایی که مسئول پختن و تهیه یک غذای خاص یا بخشی از آن هستند، آشپز خط گفته می‌شود. اینها می‌توانند سمت‌هایی همچون آشپز سوپ، آشپز کباب، آشپز سالاد و… داشته باشند که هر کدام در بخش جداگانه‌ای از آشپزخانه و برروی میز مستقلی مشغول به فعالیت هستند.

شرح وظایف کمک آشپز

وظیفه کمک آشپز این است که در تهیه و آماده‌سازی غذا با تمام پرسنل آشپزخانه همکاری داشته باشد. او باید تمام ظروف و لوازم مورد استفاده‌ی آشپزها را تمیز و آماده کند. وظیفه‌ی دیگر او این است که مواد اولیه‌ی لیست غذاهای روز بعد را که قرار است پخته شود نیز تهیه کند. کنترل درجه حرارت آشپزخانه و اجاق‌گازها، همچنین نظافت و بهداشت محیط نیز از دیگر وظایف کمک آشپز است.

شرح وظایف کارگر آشپزخانه

انتقال مواد غذایی موردنیاز برای آشپزی به آشپزخانه، شست‌وشوی ظرف‌ها و نظافت محیط آشپزخانه از عمده وظایف کارگر آشپزخانه است. همچنین او باید کلیه‌ی کارها و مسئولیت‌هایی را که سرآشپز به او واگذار می‌کند را به‌خوبی به انجام رساند.

شرح وظایف پرسنل سالن غذاخوری

حالا که با پرسنل آشپزخانه رستوران و شرح وظایف آنها آشنا شدید، بیایید نگاهی به شرح وظایف پرسنل سالن غذاخوری رستوران بیندازیم. پرسنل آشپزخانه با انجام صحیح وظایف خود در جهت ارائه‌ی غذایی باکیفیت و بهداشتی، و پرسنل سالن غذاخوری نیز با انجام وظایف خود در ارائه سرویس‌دهی مناسب و مطلوب می‌توانند در جهت شهرت و برندسازی رستوران نقش بسیار زیادی داشته باشند. در ادامه شرح وظایف پرسنل رستوران، با پرسنل سالن غذاخوری و وظایف آنها آشنا خواهیم شد.

شرح وظایف میزبان رستوران

میزبان رستوران شخصی است که در ورودی رستوران ایستاده و هنگام ورود و خروج مشتری به آنها خوش‌آمد گفته و آنها را بدرقه می‌کند. همچنین پاسخگویی به تماس‌ها، رزرو نوبت و تعیین میز مشتری نیز از جمله وظایف میزبان رستوران است.

شرح وظایف سرپیشخدمت رستوران

سرپیشخدمت کسی است که مسئولیت مدیریت داخلی رستوران را به‌عهده دارد. مسئولیت هماهنگی و رسیدگی به کارهای پرسنل داخل سالن غذاخوری بر عهده اوست. همچنین تهیه لیست لوازم موردنیاز برای سالن غذاخوری و ارائه‌ی آن به مسئول خرید نیز از دیگر وظایف سرپیشخدمت است. نظارت بر بهداشت پرسنل سالن غذاخوری، نظارت و اطمینان از تمیزی و بهداشت غذاهای خارج شده از آشپزخانه و همچنین برنامه‌ریزی کاری مهمانداران سالن نیز برعهده‌ی او است.

شرح وظایف پیشخدمت رستوران

در توضیح شرح وظایف پرسنل رستوران، می‌توان گفت که پیشخدمت سالن غذاخوری حساس‌ترین وظیفه را برعهده دارد. زیرا او وظیفه‌ی خدمت‌رسانی به مشتری را برعهده دارد و مستقیماً با مشتری در تماس است. یک پیشخدمت رستوران که با وظایف خود به‌خوبی آشنا است و آنها را به بهترین شکل ممکن انجام می‌دهد، می‌تواند به راحتی اعتماد مشتری را جلب کند. اما درصورتی که با وظایف خود آشنا نباشد یا آنها را به‌درستی انجام ندهد، می‌تواند باعث نارضایتی و ناخشنودی مشتری رستوران شود. پیشخدمت باید با تمام غذاهای موجود در منوی رستوران و طرز تهیه و مواد تشکیل دهنده‌ی آنها آشنایی کامل داشته باشد تا بتواند به سؤالات مشتری پاسخ داده و او را راهنمایی کند. همچنین باید بتواند مشتری را در انتخاب غذا راهنمایی کرده و با پرسنل آشپزخانه در تعامل باشد تا سفارش مشتری را در کمترین زمان ممکن آماده کند.

شرح وظایف مسئول میز رستوران

تمیز کردن میز پس از صرف غذا توسط مشتری و انتقال ظرف‌های کثیف به آشپزخانه، از جمله وظایف مسئول میز رستوران است. در برخی از رستوران‌ها، ریختن نوشیدنی مشتری در لیوان نیز جزو وظایف مسئول میز است.

سخن آخر

در این مقاله شما را با شرح وظایف پرسنل رستوران آشنا کردیم. توجه داشته باشید که در اینجا فقط به شرح وظایف پرسنلی که مختص رستوران‌ها هستند پرداختیم، چرا که در یک رستوران پرسنل دیگری مانند انباردار، مسئول خرید، ناظر رستوران، دستیار مدیر و بسیاری افراد دیگر نیز مشغول به کار هستند که می‌توانند به‌صورت غیرمستقیم برروی خدمات‌رسانی به مشتری تأثیرگذار باشند. به‌همین دلیل ضرورت دارد که این پرسنل نیز نسبت به شرح وظایف خود آگاهی کامل داشته و آنها را به بهترین شکل ممکن به انجام برسانند.

فراموش نکنید که رستوران‌داری یک کار کاملاً تیمی و زنجیره‌ای است. فقط کافیست یک بخش از این زنجیره کار خود را به‌درستی انجام ندهد تا تمام زنجیره از کار بیفتد. بنابراین، مدیران رستوران‌ها در مرحله‌ی اول باید در انتخاب پرسنل دقت کافی را مبذول دارند. سپس پرسنل استخدام شده را به‌صورت کامل با وظایف خودشان آشنا کرده و موارد موردنیاز را به آنها آموزش دهند. صرف وقت برای آموزش پرسنل هدر دادن وقت و بودجه نیست، بلکه یک سرمایه‌گذاری برای پیشبرد اهداف رستوران در جهت رضایت مشتری و متعاقب آن شهرت و خوشنامی برند رستوران است.

آیا تجربه راه اندازی رستوران و مدیریت منابع انسانی رستوران را دارید؟ از چالش‌هایش برای ما در بخش نظرات بنویسید. اگر هم نیاز به مشاوره دارید سوالتان را در بخش نظرات بپرسید. ما تلفنی هم پاسخگوی شما هستیم. جهت مشاوره با شماره 02122072006 تماس حاصل فرمایید.

مقالات مرتبط:

دیدگاه‌ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره ما

شركت سرو فراز با بيش از ٢٠ سال سابقه كار و تجربه در زمينه صنعت هوشمندسازی رستوران،اتوماسيون فرآیندها و انجام پروژه با اكثر برندهای مطرح رستورانی و اتوماسيون با توجه به مشكلاتی كه از نظر امكانات،هزينه ،موجوديت محصولات و …در اين بازار موجه شناخته شده و اقدام به حل مشكل كردند.

سعادت آباد، نبش خیابان ۳۷ (ساختمان قدس)، پلاک۴، واحد ۱۷ - شرکت سرو فراز آرین